Az erősebb ízű illy eszpresszó intenzív, markáns, testesebb érzetű kávé, melyben kakaó, pirítós aromák olvadnak karamell nyomokba.
22 ml-es főzésre ideális.
Koffeintartalma kevesebb mint 1.5 %.
| Alcsoport | kávé |
| Típus | szemes |
| Ízesített kávé | Nem |
Az erősebb ízű illy eszpresszó intenzív, markáns, testesebb érzetű kávé, melyben kakaó, pirítós aromák olvadnak karamell nyomokba.
22 ml-es főzésre ideális.
Koffeintartalma kevesebb mint 1.5 %.
Az erősebb ízű illy eszpresszó intenzív, markáns, testesebb érzetű kávé, melyben kakaó, pirítós aromák olvadnak karamell nyomokba.
22 ml-es főzésre ideális.
Koffeintartalma kevesebb mint 1.5 %.
| Alcsoport | kávé |
| Típus | szemes |
| Ízesített kávé | Nem |
A MonoArabica Brazíliát intenzív aroma, mégis lágy testesség, bársonyos csokoládé íz jellemzi.
Normál pörkölésű espresszó.
A best seller: kiegyensúlyozott, lágy ízű, karamell, csokoládé, pirított és könnyű virágos jegyekkel.
30 ml-es eszpresszo főzéshez ideális.
Koffeintartalma 1.5% alatt.
Az amerikai kávékonyha sláger-receptje. A vanilia ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de most már az amerikaiak is szeretik. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.
A MonoArabica Guatemala hangsúlyosan édes kávé, először csokoládés jegyekkel melyet kacéran követ a karamell, citrusok és méz.
„A Mennyei” Mövenpick kávé a legendás svájci prémium aromával, 100% Arabica szemekből.
Ajánlott géptípus: filteres kávéfőzők. Kotyogós kávéfőzőkben csak laza tömörítéssel javasolt.
Sötét pörkölésű eszpresszó. Az erősebb ízű illy eszpresszo intenzív, markáns, testesebb érzetű kávé, melyben kakaó, pirított aromák olvadnak karamell nyomokba.
22 ml-es főzésére ideális.
Koffeintartalma kevesebb mint 1.5 %.
Mokka kávé: Az illy klasszikus 100 % Arabica, normál pörkölésű darált kávékeveréke Mokka – kotyogó – kávéfőzőkhöz. A kávé darálásának finomságát a kotyogókhoz igazították.
Tradicionális, klasszikusan intenzív aromájú kávé különlegesség. A jellegzetes olasz pörköléssel, arabica és robuszta összetétellel az olasz kávéra jellemző különleges illat és karakteres aroma érezhető.
Őrlés finomsága ideális a mokka kávéfőzőkhöz.
Krémesen lágy és finoman testes kávéspecialitás. Aromája kiegyensúlyozott és hosszantartó, melyben a pirított magvas, mogyorós jegyek szépen felismerhetők. A kíméletes olasz pörkölésnek és az ideális arabica robuszta összetételnek köszönhetően, kivételesen gazdag íz világgal rendelkezik.
Őrlés finomsága ideális a karos vízpumpás presszó kávéfőző gépekhez.
100% Arabica szemekből, enyhe pörköléssel készülő kávé, finom középbarna krémet és teljes íz hatást ad. Café créme és hosszú kávé készítésére a legalkalmasabb.
Ajánlott géptípus: automata kávéfőzők, főzése alacsony hőfokon javasolt.
A brandy a hollandok találmánya, mert a bornak adó- elkerülési szempontból ők „gyújtottak először alá”. Lepárolták, hogy csökkentsék a mennyiségét, és így kevesebb legyen az adó. Égetett bor, hollandul brandewijn lett belőle, vagyis brandy. Később már nem csak szőlőborból készült brandy, hanem a távol-keleti gyarmatokon narancsból is. Hogy szebb legyen a színe, és persze jobb az íze, a hollandok karamellát adtak hozzá. Ők voltak Európa vezető kávékereskedői, így érthető, hogy végül a tejeskávéjukkal is összeházasították.
A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi irodájába, otthonába.
A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús almareszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes esszenciát főznek.
A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden egyes szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.
Kiszerelés: 125g
Get access to your Orders, Wishlist and Recommendations.
Bevásárló kosár üres!
